Aurora Quick Facts

Ladda ner

Aurora Music är en av världens största arrangörer av festivaler med klassisk musik.
Sen starten 2006 har de två grundarna Ola Larsson och Per Nyström producerat • mer än 30 festivaler • som lockat över 100 000 besökare • som involverat 3 000 artister och musiker från 40 länder.

Verksamheten omfattar konserter med världsberömda musiker, ofta i kombination med master classes för avancerade studenter och unga professionella musiker.
Kurt Masur, Midori, Sarah Chang, Mischa Maisky, Olga Kern, Barbara Hendricks och Stina Ekblad är några av de världsberömda artister som Aurora

Music har engagerat.
Aurora Music är en icke-vinstdrivande förening. Dess inkomster kommer från offentliga medel, konsertbiljetter och privata donationer, som till exempel från Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Stena Foundation, Grevillis Fund, John Hedins Foundation och Per och Helen Dreijers Foundation.

Våra festivaler är födda ur kärleken till den klassiska musiken. Med en ambition att sprida den bästa musiken, den vi tycker om, även till mindre platser. Vi vill skapa möten mellan människor och den klassiska musiken.
Möten mellan artister som framför och människor som lyssnar. Möten mellan artister från världens alla hörn.
Och i direkta möten med världsartister berika och utveckla artister från hela

världen.
Vi tror att musiken har en kraft som kan betvinga gränser och förena människor från olika kulturer. Vi tror att musiken har förmågan att skymma olikheter och förena oss i lyssnandet. Vi tror att vi blir till i musiken.
Om någon tycker att vi är besatta så tar vi det med jämnmod. För i så fall är det något vi delar med alla de världsartister som kommer till våra festivaler.

Liksom alla de tusentals besökare som finner vägen till personliga upplevelser genom Aurorafestivalerna.

Aurora festival production 2017
400 musicians from 40 countries performs

Annually at Aurora festivals
Aurora Winter Classic
Trollhättan in February
Chamber music, Seminars and Aurora Music Award
(a price that takes active stand for human and democratic rights).
Old Ox Music Festival
Mariestad in June
Chamber music and Solo performances

Aurora Classic Festival
Stockholm in August
Symphony Orchestra, Chamber music, Aurora Talks, and Aurora Composers Award

Aurora Autumn Festival
Vänersborg in October
Symphony Orchestra, Chamber music, Aurora Talks and Conducting Master Classes and Aurora Conducting Award (in memory of Kurt Masur)