AURORA OLD OX FESTIVAL 2016

image_print
image_pdf

Kära publik

Äntligen dags igen, känner vi, för en ny Old Ox Chamber Music Festival. Hoppas ni längtat också. Den fjärde upplagan står för dörren och som vanligt med ett späckat spännande program, helgen efter Midsommar.

Jubileumsteatern

Vi kunde inte motstå frestelsen att pröva på den fantastiskt fint renoverade och placerade Jubileumsteatern. En helt unik lokal och miljö som vi känner passar Old Ox Chamber Music Festival. Vi slår därför på stort och har för detta bjudit in världspianisten Olga Kern från New York och en hel symfoniorkester från Wermlandsoperan under ledning av ingen mindre är Johannes Gustavsson.

Artisterna

Vi är mycket stolta över att få välkomna en rad spännande artister från när och fjärran. Förutom de nämndaOlga Kern, Johannes Gustavsson och Wermland Operans Symfoniorkester så kommer tex den fantastiske Stina Ekblad men också världssopranen Susanna Andersson,  soloflöjtisten i Royal Concertgebouw Kersten McCall, pianisten Mats Widlund, den hyllade violinisten My-Kyung Lee och Per Nyström – cello och festivalens konstnärlige ledare

Residenset och Gamla Teatern

Residenset är som vanligt navet för festivalen med flera konserter som tex Brunch och Tårtkonserter och samtidigt är det också där våra gästande artister får privilegiet att bo under festivalen.
Vi återvänder också med glädje till den vackra och anrika Gamla Teatern under två kvällar.

Familjedag

Oxfestivalen vill alltid bjuda in och inspirera även barn och ungdom. Vår familjedag denna gång fylls därför av två program skräddarsytt för detta, Familjekonsert med Malva-Kvartetten och the Young Ox, succén från 2015 återkommer på scen med lokala och regionala unga talanger på scen.

– du blir i musiken

Vi tror att musiken har en kraft som kan betvinga gränser och förenar människor från olika kulturer.
Vi tror att musiken har förmågan att skymma olikheter och förena oss i lyssnandet.
Vi tror att vi alla blir något mer än vi varit efter mötet med god kultur. Vi blir till i den starka, lyhörda och nyfikna upplevelsen.
Vi blir till i musiken.

Om någon tycker att vi är besatta av den klassiska musiken så tar vi det till oss som ett glädjefullt beröm. Som engagemang och som något vi vill dela med oss av.

För det är något vi delar med alla de världsartister som kommer till våra festivaler.

Liksom alla de tusentals besökare som finner vägen till personliga upplevelser genom Aurora Music och Old Ox -festivalerna.