Sven-Erik Eriksson

Sven-Erik Eriksson har varit 1:e solotrombonist i Hovkapellet/Kungliga Teatern (1969 – 1994), Stockholms Sinfonietta (1976 – 1980) och även världsungdomsorkestern Jeunesses Musicales (1969).

Vid sidan av sin stämledartjänst har han konserterat som solist i bl. a. Sverige, Schweiz och Danmark. Han är dessutom medlem i Drottningholms Barockensemble sedan dess start, och i Svenska Brasskvintetten sedan 1982.

Sedan 1976 har Sven-Erik Eriksson arbetat som lärare i trombon på Kungliga Musikhögskolan. 1996 blev han utbildningsledare för Musikerutbildningen, lektor i trombone samt prefekt för bleckblåsinstitutionen. Sedan 2003 är han ämnesansvarig för bleckblås och harpa vid institutionen för klassisk musik.

Vid sidan av sin anställning som solotrombonist och lärare har Sven-Erik Eriksson varit flitigt engagerad som kursledare och instruktör för flertalet länsmusikstiftelser i Sverige.

Han har besökt och undervisat på musikhögskolor i Ryssland (Tjajkovskijkonservatoriet, Moskva), Schweiz, Tyskland och Danmark.