Tobias Carron

Tobias Carron började spela flöjt vid 10 års ålder. Direkt efter grundskolan studerade han vid Musikhögskolan i Stockholm och debuterade 18 år gammal med Stockholms Filharmoniska Orkester och Yuri Ahronovitj. Därefter följde ett år vid Juilliard School of Music i New York.

Tobias har etablerat sig som en av de mest efterfrågade instrumentalisterna i Sverige. Han har samarbetat med dirigenter som Myung-Whun Chung, Leif Segerstam och Esa-Pekka Salonen.

Han har gjort en rad skivinspelningar som t ex flöjtkonserter av Vivaldi och Bachs h-mollsvit med Moscow Virtuosi och Vladimir Spivakov på RCA. Sven-David Sandströms Flöjtkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester och Leif Segerstam finns utgiven på Caprice Records. På samma skivmärke har även utkommit ”Play Italian Music” och ”Cafe 1930” med gitarristen Per Skareng.

Tillsammans med Mats Widlund är han konstnärlig ledare för Sandvikens Kammarmusikfestival. Tobias undervisar vid Musikhögskolan i Stockholm och är sedan 1992 soloflöjtist i Sveriges Radios Symfoniorkester.