VIVALDIS ÅRSTIDER I LIDKÖPING

28 Juni, 2019

Aurora Chamber Orchestra

musik på riktigt

De här våren och sommaren startar Aurora Chamber Orchestra ett unikt samarbete med Västra Götalands-regionen kring kammarmusik i den absoluta världsklassen.

Aurora Chamber Orchestra har på kort tid nått stora framgångar. Bara två år efter starten har vi väckt stor internationell uppmärksamhet och uppskattning. Några bevis på det är att vi vid framträdanden på bland annat Dramaten och  konserthuset i Stockholm mötts av tydliga erkännanden. Dessutom har vi fått ett av den klassiska musikvärldens mest prestigefyllda uppdrag; vi ska inviga den anrika Pablo Casals festival i Prades, i södra Frankrike i juli.

Orkestern, med sina 15 handplockade internationella medlemmar, lockar många av världens finaste solister till kreativa och berikande samarbeten. Bland andra Viktoria Mullova, Mischa Maisky, Elisabeth Leonskaja, Jukka Pekka Saraste, Dame Evelyn Glennie, Peter Jablonski,Massimo Quarta, Giovanni Sollima och många fler.

Först på tur i sommarens stora turnéprogram står Trollhättan, Kungälv, Alingsås, Stenungsund och Uddevalla. Dryga månaden senare är det dags för Old Ox i Mariestad och en extra insatt konsert i Lidköping den 28 juni

Därefter ett späckat program i Stockholm i augusti med bland annat Konserthuset som scen. Prades i Frankrike. Trollhättan och Vänersborg i månadsskiftet augusti september. Senare i höst Vänersborg, Mellerud, Lysekil, Ale med avslutning på Konserthuset i Göteborg. Allt som allt 24 konserter på 16 orter.

AURORA CHAMBER ORCHESTRA
–  VÅRT CREDO
Aurora Chamber Orchestra är född ur kärleken till den klassiska musiken. Med en ambition att sprida den bästa musiken, den vi tycker om, till både stora och små platser. Vi vill skapa möten mellan människor och den klassiska musiken.

Vi tror att musiken har en kraft som kan betvinga gränser och förena människor från olika kulturer. Vi tror att musiken har förmågan att skymma olikheter och förena oss i lyssnandet. Vi tror att vi alla blir till i musiken.

Om någon tycker att vi är besatta så tar vi det med jämnmod. För i så fall är det något vi delar med alla de världsartister som kommer till våra festivaler.
Liksom alla de tusentals besökare som finner vägen till personliga upplevelser genom Aurora-festivalerna.

Välkommen till ett 2o19 fullt av den bästa musiken!

”Lapp på luckan! ”

Flera av våra konserter i sommar vet vi redan nu kommer att skapa publikrusning och få ”lapp på luckan”.
Jag hoppas att du tillsammans med mig vill hänga upp den lappen och åka med på en musikalisk upplevelse som gör skillnad och förändrar.

Varmt välkommen!

 Fredagen den 28 juni kl 19.00

Missionskyrkan i Lidköping

Program

Antonio Vivaldi – Le Quattro Stagioni Op. 8

Paus 25 min

Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Serenad för Stråkorkester Op. 48 30 min

Massimo Quarta – Violin, Aurora Chamber Orchestra

Priser
Enkelbiljett 250 kr, Upp till 26 år: 150 kr, inga avgifter tillkommer.

BOKA BILJETT HÄR